GASTOUDERS

Gastouders zijn die families die graag voor een van onze doedels willen zorgen en dat met net zoveel liefde doen als wij dat hier in huis doen. Daar wij niet alle honden in huis kunnen houden vinden wij het fijn om met gastouders te werken.

Wij willen graag dit mooie ras, de Australian Labradoodle, op een serieuze manier voortzetten en zijn daarbij altijd zoekende naar nieuwe lijnen. Mocht uit een combinatie een mooie en geschikte pup zitten, dan willen wij die graag aanhouden. Dit kan dus alleen als we gastouders hebben die met dezelfde intentie en passie voor onze honden zorgen en welke uiteindelijk nadat ze klaar zijn met het fokprogramma, eigendom worden van de gastouders. Voor een teefje gelden andere regels als voor een reutje.

Alvorens onze doedels ingezet kunnen worden tot fokhond, worden deze als ze 1 jaar oud zijn eerst gekeurd op heupen, ellebogen, ogen etc. Als ze door deze keuringen heenkomen mag een teefje vanaf 16 maanden ingezet worden als fokhond. Dit betekent dat gastouders van een teefje hun doedel ongeveer om de 14 maanden even moeten missen. Even is dan ongeveer 8 weken. Dat lijkt lang maar daarbij mag je heel vaak komen en heb je altijd de primeur om die kleine dotjes van doedeltjes te bewonderen en te knuffelen als ze wat ouder zijn. Als een fokteefje klaar is, ze mag tot 7 jaar ingezet worden, gaat ze automatisch over in eigendom naar de gastouders.

Mocht je gastouder van een reu worden dan zal deze ook met 1 jaar gekeurd worden en komt hij de keuringen goed door dan is hij ook direct inzetbaar na dat jaar in ons fokprogramma. Het verschil met een teefje is dat een reutje bij de gastouders blijft en paraat moet zijn als hij nodig is. Een reutje kan heel lang inzetbaar zijn en gaat dus later in eigendom over als een teefje.

Voor zowel een reutje als een teefje willen wij graag dat gastouders niet langer dan 30 minuten van ons vandaan wonen. Dit omdat wij graag willen dat ze bekend blijven met de roedel hier in huis en dat ze met enige regelmaat hier kan komen spelen.

De kosten van voer, verzekering en dierenarts komen voor rekening van de gastouders. De ervaring leert dat het gevoel zal zijn of dat het je eigen hond is. Alleen op papier blijft ze van Doedels4you tot ze klaar is. Alle kosten die gemaakt moeten worden met betrekking tot het fokken komen voor onze rekening.

Wat wij heel belangrijk vinden is dat onze fokhonden goed terecht komen en met dezelfde liefde omringd worden zoals wij dat hier doen. Dat is de reden dat wij gastouders graag met het hele gezin eerst willen ontmoeten om te zien of er een klik is.

Mocht je denken... ja, dat is iets voor ons gezin, vul dan het contactformulier in zodat we na het maken van een afspraak nader kennis kunnen maken.