Natuurvoeding

Het eerste en enige, unieke recept dat echt werkt voor de Australian Cobberdog en de Labradoodle! Met dank aan Pauline van 't Morgenland die deze geweldige koudgeperste brok heeft samengesteld en mij gevraagd heeft om verkooppunt te zijn voor Nederland waar ik enorm trots op ben.

Totaal bevat deze natuurvoeding 42% vlees (KONIJN, ZALM en PENS)

Prijs 15 Kg voedingzak ex BTW € 69,95. Inclusief BTW € 84,75.

De rauwe- en gestoomde vleesvarianten (met hetzelfde recept) zijn in ontwikkeling!

Omdat een hond moet wennen aan voeding hebben wij geen proefzakjes beschikbaar!

**Het is mogelijk om een Ferplast voerton bij deze brokken te bestellen waar het droogvoer optimaal bewaard kan worden. De deksel en de emmer zijn voorzien van een afsluitstrip. Zo kan het voer droog en vooral lang bewaard worden en worden geurtjes vermeden. De deksels worden in assorti geleverd, hierdoor is er geen kleurkeuze mogelijk.**

Product omschrijving

Hieronder zie je alvast de samenstelling/het recept en de ingrediënten van deze uitgebalanceerde, natuurlijke hondenvoeding die tevens vrij is van tarwegluten en van smaak, kleur-, en geurstoffen.

Deze hondenvoeding is specifiek samengesteld voor de Australian Cobberdog en de Labradoodle. Gevoeligheden die zich soms voordoen, bij een klein percentage, die je preventief wil aanpakken met deze voeding zijn: gewicht verliezen, selectieve eters, gevoelig voor allergieën en oorontstekingen, ondersteuning naar gewrichten en vacht, emotioneel gevoelige honden.

De rauwe-, en gestoomde vleesvarianten zijn in ontwikkeling en bevatten hetzelfde recept.

Ingrediënten

Konijn, zalm en pens, havermout gekookt, mais, gekookt, zoete aardappel, johannesbrood, dierlijk vet, kokosolie, tapioca gekookt, pens, ei (gedroogd), mono calciumfosfaat, zalmolie, Zeewier, Citroenmelisse, Duindoornbes, framboos, blauwe bes, hazelnoot, spirulina, kaneel, zoethout, glucosamine, chondroïtine, probiotica, vitaminen.Wat doen de ingrediënten?

 1. Konijn en zalm (samen 40%) Zeer weinig allergieën gekend voor deze 2 producten.
 2. Pens (2%): vinden de meeste honden heel smakelijk. Bevat de Lactobacillis Acidophilus bacterie, die probiotisch werkt en een zeer goede invloed op de darmflora heeft. Door lage verhitting (koudgeperst) blijft deze bacterie in leven.
 3. Havermout: zeer goede bron van functionele vezels. Gezond voor mens maar zeker ook voor honden. De vezels noemen we beta glucanen en ondersteunen de immuniteit en darmflora.
 4. Gekookte mais: mais is een belangrijke energieleverancier en zorgt voor een goede conformatie. Mais gaat het gewicht verliezen sterk beperken.
 5. Zoete aardappel is een bron van beta caroteen (vit A) en bevat meer antioxidanten dan een gewone aardappel.
 6. Johannesbrood: helpt bij reflux, diarree en de spijsvertering.
 7. Dierlijk vet: goede smakelijke vetbron.
 8. Kokosolie: werkt door het laurinezuur antibacterieel.
 9. Tapiocia: een wortel met goede vezels.
 10. Ei: goede aminozuursamenstelling.
 11. Monocalciumfosfaat: een bron van calcium en fosfor om de verhouding calcium fosfor in de voeding te optimaliseren.
 12. Zalmolie: belangrijk voor de vacht, immuniteit en gewrichten.
 13. Zeewier: rijk aan mineralen en sporenelementen.
 14. Citroenmelisse: ontspannende werking op lichaam en hoofd, brengt rust.
 15. Duindoornbes, framboos, blauwe bes, hazelnoot: rijk aan natuurlijke antioxidanten.
 16. Spirulina: een zeewier dat ook rijk is aan mineralen én de pigmentatie ondersteunt.
 17. Kaneel: ondersteunt de bloedsuikerspiegel en werkt antibacterieel.
 18. Zoethout: ondersteunt de beschermlaag van maag en darmen, maar mag alleen in een lage dosering worden aangeboden, zodat het niet bloeddruk-
  1. verhogend zal werken.
  2. Glucosamine & chondroitine: uit de groenlipmossel: ondersteunt de gewrichten.
  3. Probiotica: belangrijk voor de darmflora, de darmwand en de immuniteit.

  Analytische bestanddelen

  • Ruw Eiwit: 22%
  • R VET: 14%
  • Ruwe Celstof: 2,98%
  • Ruwe as: 7,12%
  • Ca: 1,2%
  • P: 0,95%

  Vitaminen en mineralen in goed opneembare vorm.

  Dosering

  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het aanbieden van “Leeftijdsgerichte voeding” (pup, junior en adult) eigenlijk overbodig is. Ook in het wild eten pups hetzelfde als de ouderdieren, alleen hebben ze er wat meer van nodig. Pup-voeding is vaak zelfs duurder dan voeding voor adults. Een kwalitatief goede, uitgebalanceerde voeding met de juiste ingrediënten, voldoet voor alle leeftijden. Pups krijgen natuurlijk wel een hogere dosering van dezelfde voeding.

  Verpakking

  Bruine 3-laags papieren (biologisch afbreekbare) zakken van 15 kg. De binnenkant bevat een vetvrije laag, zodat er geen plekken van vet op de zakken komen.
  De zakken worden geseald en met de hand toegenaaid, heel natuurlijk om te zien. Er is bewust niet gekozen voor glimmende, commerciële zakken. Dat paste niet bij de opvattingen, maar zeker ook niet bij deze rijke, uitgebalanceerde voeding, waarvoor alleen de beste toevoegingen zijn gebruikt. Het moest heel natuurlijk blijven. Als je bedenkt dat voor deze voeding konijn en zalm is gebruikt (die beiden voor nul allergieën zorgen en ze juist voorkomen) bijzondere kruiden, zeewieren, groenlipmossel etc. kan er gezegd worden dat  met deze voeding bestemd voor een specifiek ras, goed kan concurreren met Acana en Orijen die deze bijzondere samenstelling nog niet in hun selectie hebben.
  Konijn, zalm, hert en pens zijn, behalve dat ze zeer goed werken voor hypoallergene honden, ook best kostbaar voor een uitgebalanceerde, specifieke hondenvoeding. Je komt deze soorten vlees dan ook bijna nooit tegen in een goede hondenbrok. Dat, in samenwerking met de Herbs en de speciale toevoegingen zoals in het recept omschreven, maken deze nieuwe voeding werkzaam en uniek.

  Prijsvergelijken met andere specifieke hondenvoeding, maar dan van 8 tot 12 kilogram:

  • Specific Allergen Management plus COD 12 kilogram €93,95
  • Specific Digestive Support CID, 12 kilogram € 78,50
  • Royal Canin Analgenic Hond, 8 kilogram € 65
  • Hills Food Senitives, 10 kilogram € 65,95
  • Orijen Fit & Trim 11,4 kilogram € 92,95
  • Renske Lam en rijst 12 kilogram € 71,09